Sevgililer Günü, her ne kadar romantik bir kutlama olarak önem taşısa da, Türkiye'de resmi tatil olarak kabul edilmemektedir. Bu nedenle, 14 Şubat'ta çalışanlar için normal iş günleri geçerli olacaktır.


14 Şubat Sevgililer Günü resmi tatil mi?

Sevgililer Günü, romantik ilişkilerin kutlandığı özel bir gün olarak her yıl 14 Şubat'ta kutlanmaktadır. Ancak, bu tarih resmi tatil statüsünde değildir. Türkiye’de resmi tatiller, belirli kriterlere göre belirlenirken, 14 Şubat bu kriterlere uymadığı için iş günleri içinde kalmaktadır. Bu durumda, sevgi dolu anların tadını çıkarmak isteyenlerin, bu özel günde işlerine devam etmeleri gerekiyor.

Hayır, 14 Şubat Sevgililer Günü resmi tatil değildir.

Türkiye'de resmi tatiller, ulusal bayramlar, dini bayramlar ve devletin önem verdiği özel günler kapsamında belirlenir. 14 Şubat, bu kategorilere girmediği için resmi tatil olarak kabul edilmez.

Diğer Hukuk Yazıları

14 yaşında çocuk çalışabilir mi?

14 yaşındaki çocukların çalışma durumu, toplumda sıkça tartışılan bir konudur. Bu yaş grubundaki bireylerin, eğitim hayatlarına zarar vermeden, belirli şartlar altında iş hayatına adım atabilmeleri mümkündür. Ancak, bu süreçte uyulması gereken kurallar ve düzenlemeler bulunmaktadır....

14 ve 25 kıdem tazminatına hak kazanır mı?

Kıdem tazminatı, işçilerin yıllarca süren emeklerinin bir karşılığı olarak önemli bir haktır. Ancak bu hakkın kazanılabilmesi için belirli koşulların sağlanması gerekmektedir. 14 ve 25 numaralı SGK çıkış kodları, işten ayrılanların kıdem tazminatı alıp almayacaklarını belirleyen...

14. madde ile işten çıkarılan işçi ne yapmalı?

İşten çıkarılma süreci, birçok çalışan için karmaşık ve stresli bir deneyim olabilir. Özellikle 14. madde kapsamında yapılan işten çıkarmalar, işçilerin haklarının korunması açısından önemli bir konudur. Bu durumda, işçilerin izlemeleri gereken adımlar ve yasal süreçler...

14. madde kıdem tazminatı nasıl hesaplanır?

Kıdem tazminatı, iş hayatında çalışanların en önemli haklarından biridir ve hesaplanması belirli kurallara bağlıdır. 14. madde kapsamında, işçinin son aldığı brüt maaş üzerinden belirlenen bu ödeme, işten ayrılma durumunda çalışanların maddi güvenliğini sağlamaktadır. Kıdem tazminatı,...
Hukuk